FORSMAK: Volvo Norge var på turne over hele Norge med den nye lastebilserie i fjor. Nå starter produksjonen.

Starter produksjonen nå

NY SERIE: Volvo Trucks starter endelig opp produksjonen av sine nye, store lastebiler. Det har gått ett år siden bilene ble vist frem for første gang.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i første rekke Volvo FM og FMX som fikk de største forbedringene, men også på FH og FH16 er det gjort en del forbedringer da Volvo avduket sine oppgraderte store modeller i fjor.

FORBEDRET: Også Volvo FH og FH16 har fått store forbedringer.
I GANG: Produksjonen er først i gang ved fabrikken i Gøteborg.

På FM og FMX har det blitt hele én kubikkmeter mer plass inne i hytta. Sammen med dører, dørstolper og dashbord som er likt det man finner i storebror FH har gitt en helt ny kjøreopplevelse. I tillegg til et mye bedre førermiljø gir den nye hytta også betydelig bedre sikt rundt bilen for sjåføren.

På FH og FH16 er det gjort mindre utvendige endringer. Men bilene har blant annet fått et helt nytt og betydelig bedre infotainmentsystem. Begge modellene kan også leveres med adaptive LED-lys som følger kurvene langs veien og slukker deler av lysbildet når man møter biler slik man kjenner fra personbiler.

Først i Gøteborg

De første bilene av den nye serien skal bygges på fabrikken i Gøteborg nå i mars, mens fabrikken i Belgia og Russland følger like bak.

Volvo skriver i en pressemelding at de har fått 12.000 ordre på den nye lastebilserien fra kunder i Europa. Nå er det duket for salgsstart også for markedene utenfor Europa.

Det neste trinnet for Volvo Trucks kommer neste år. Da planlegges det for serieproduksjon av både FM, FMX og FH med batterielektriske drivlinjer neste år.

Powered by Labrador CMS