Illustrasjon fra YSK-kurs hos Transportkompetanse i Lillestrøm.

Rekker du ikke å fornye YSK på grunn av covid-19?

Les hva som gjelder for deg.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

De som har yrkessjåførkompetanse (YSK) som har utløpt eller vil utløpe i perioden september 2020 til og med utgangen av juni 2021 vil få forlenget gyldighet på grunn av covid-19-pandemien.

Det gis 10 måneder forlenget gyldighet, regnet fra yrkessjåførbevisets utløpsdato.

Forlengelsen gjelder for kjøring i hele EØS. Ved kontroll må du kunne dokumentere yrkessåførkompetanse med kode i førerkort eller eget yrkessjåførbevis selv om dette har utløpt.

Ti måneders utsatt frist for fornyelse på grunn av covid-19 som har gitt kø på kursene.

Yrkessjåførkompetansen utløper på en bestemt dato som er skrevet i førerkortet. Hvis den opprinnelige utløpsdatoen er for eksempel den 15. i en måned, så er ny forlenget utløpsdato 15. i ny utløpsmåned.

Yrkessjåførkompetanse som utløper 1.juli 2021 eller senere blir ikke forlenget. Dette betyr at yrkessjåførkompetansen må fornyes på vanlig måte før utløpsdato for at den skal ha uavbrutt gyldighet.

Ikke utsett selv om du kan

Det er etterslep på etterutdanning, og det kan bli ventetid. Ved en eventuell oppblomstring av covid-19 kan det bli enda vanskeligere å få kursplass.

Vegvesenet anbefaler å følge utløpsdatoen på yrkessjåførkompetansen - så langt det er mulig.

Fornyelse

Har du yrkessjåførkompetanse i form av kode 95 på førerkortet, kan du fornye yrkessjåførkompetansen uten å møte opp på trafikkstasjonen. Det kan du gjøre når kursarrangøren har meldt inn etterutdanningen.

Har du yrkessjåførkompetanse i form av eget YSK-bevis, må du fornye det på en trafikkstasjon.

Powered by Labrador CMS