Arbeidet i Reipå havn er startet og skal pågå i to måneder.

Klargjør for fremtidens fiskerinæring

Reipå Havn i Meløy skal utvikles for fremtidens fiskerinæring. Denne høsten foregår derfor to delprosjekter for utvikling av havna.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Delprosjekt 1 innebærer mudring av en 85 meter lang renne for etablering av en molo. Moloen vil få en høyde på 4,5 meter og skal senere fylles med mudringsmasser på innsiden for å skape en fylling som kan benyttes til videre næringsutvikling i havna.

Delprosjekt 2 omfatter mudring for utdyping av havna foran den nye moloen, og flytting av mudringsmasser på innsiden av den nye moloen. Her er Meløy kommune nå inne i en prosess med kontrahering av entreprenør. Planlagt oppstart for delprosjekt 2 er november 2020 med ferdigstillelse i løpet av januar 2021.

Totalt har de to prosjektene en ramme på cirka 18 millioner kroner. 8 millioner er gitt i tilskudd fra Kystverket, mens Meløy kommune står for resterende finansiering.

For delprosjekt 2 har Sjøentreprenøren AS inngått kontrakt med Meløy kommune i Nordland om mudringsarbeider for utdyping og utvikling av havna.

Over et 4650 kvadratmeter stort område er Sjøentreprenøren nå i gang med mudring av cirka 5800 kubikkmeter masser, slik at en utdyper havnen til nivå -4 LAT. Massene skal brukes som utfylling i en sjete - en undervannskonstruksjon av stein - som skal bli parkeringsplass for fiskerihavnen.

Arbeidet som nå gjøres i Reipå havn vil gjøre det mye enklere for større fartøy å legge til kai og er blant flere viktige tiltak for videre utvikling av fiskerinæringen i Meløy, opplyser havnen.

Ordfører Sigurd Stormo fremhever at havnen har et stort potensiale for å skape nye arbeidsplasser og økt verdiskapning for kommunen.

- Reipå havn er i dag en at av Nordlands største miljøer for unge fiskere, sier han på kommunens hjemmesider.

- Det er uten tvil en spennende kompetanseklynge vi nå ser vokse fram i havna med engasjerte unge fiskere, en slip med voksende oppdragsmengde og nå snart et nytt fiskemottak for videreforedling av råvarer.

Powered by Labrador CMS