Annonsørinnhold

En perfekt lokasjon kun minutter fra E6 og Oslo

Bulk Industrial Real Estate har sikret seg fire tomter med et næringsareal på til sammen 500 mål i Ytre Enebakk. Strategisk plassert kun 20 minutter fra Ryenkrysset skal området nå videreutvikles til å bli en topp moderne industri-, lager- og logistikklokasjon, nemlig Bulk Park Enebakk

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Dette gleder vi oss veldig til, sier Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate, som spår en lys fremtid for Enebakk som utviklingsområde.

- Vi merker tydelig at store aktører ser etter ledige tomter til industri-, lager- og logistikkbygg nær hovedstaden. Ikke minst gjelder dette innen netthandel, sier Klem.

Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate og styreleder Tom Hauge i Lettbutikk AS.

Aktørene innen netthandel opplever sterk vekst og har en stor del av kundemassen i Oslo og på det sentrale Østlandet. For disse aktørene har Enebakk en gunstig beliggenhet. Samtidig vet vi at stadig færre tomter blir regulert til næring i og rundt Oslo. Derfor sikrer Bulk seg en omfattende tomtebank for å dekke den umiddelbare etterspørselen, samt gi mulighet for ekspansjon når kundens behov tilsier det.

Tomtene som Bulk nå utvikler ligger i et etablert industriområde i Granittveien i Ytre Enebakk, sentralt plassert langs Osloveien og bare 13 km fra E6 og Grønmo gjenbruksstasjon. 20 minutter nordover ligger Oslo og Ryenkrysset, mens Langhus og Berghagan industriområde befinner seg 15 minutter vestover.

Strenge krav til bærekraftige løsninger

Bulk har som mål å være Skandinavias ledende eiendomsutvikler av lager-, logistikk og industribygg ved å tilby suverene lokasjoner med strategisk beliggenhet og bærekraftige logistikkløsninger. Dette gjelder ikke minst i Enebakk, forteller Dag Klem.

- Helt fra starten i 2006 har vår filosofi handlet om å flytte logistikk og trafikk ut av Oslo, og bygge logistikkparker i nærliggende kommuner av hovedstaden. Som eiendomsutvikler har vi et sterkt miljøperspektiv, og bærekraft ligger i kjernen av vår virksomhet, sier Klem.

- Prosjektet i Enebakk er derfor, som alle våre eiendommer, underlagt strenge krav til grønne og bærekraftige løsninger og hensyn. Vi vil ikke inngå kompromisser, men sikter heller mot at krav til effektivitet skal kunne gå hånd i hånd med en holdbar fremtid, sier han.

Industribygg og miljø

Industribygg er en viktig del av samfunnets infrastruktur, og de utgjør store areal og volum. Sertifisering av industribygg øker bevisstheten om ulike miljøaspekter ved planlegging, oppføring og drift. Derfor var Bulk i 2019 først ute i Norge med å få et industribygg BREEAM-NOR-sertifisert.

Målet er at alle nybygg fra Bulk skal ha en slik sertifisering. I tillegg kommer en rekke grønne tiltak som solceller på tak, sensorstyrt LED-belysning, miljøvennlig oppvarming som fjernvarme eller pellets-anlegg, bærekraftige materialvalg og integrert energiovervåking for å nevne noen.

Lettbutikk AS blir første leietaker i det nye Bulk Park Enebakk.

Standardisering og skreddersøm

- Tanken bak Bulks forretningsmodell er standardisering, sier Dag Klem.

Våre logistikkbygg gir mulighet for fleksible løsninger. Sammen med leietakerne våre utvikler vi næringsbygg som effektiviserer den daglige driften, samtidig som vi holder byggekostnader og driftskostnader – og dermed også leieprisene – nede.

I Enebakk er arbeidet med å sette opp det første nybygget til Lettbutikk AS, et firma som tilbyr logistikkløsninger for nettbutikker, allerede i gang.

- Bulks moduler og design har truffet svært godt innenfor 3PL-smarkedet, og sammen har vi funnet løsninger som gir en høy utnyttelsesgrad av bygget, noe som er svært viktig for oss, forteller styreleder i Lettbutikk, Tom Hauge.

I tillegg til BREEAM-NOR-sertifisering, vil bygget også ha solceller på taket for å produsere fornybar energi. Samtidig vil bygget bli tilpasset bedriftens egne behov.

- Lettbutikks sterke fokus på miljø og ansattes tilfredshet, har utfordret oss positivt til å utvikle gode tilpassede løsninger, forteller Klem.

- Vi er selvsagt svært fornøyde med å kunne tilby enda flere tomter til industri-, lager- og logistikkaktører så tett på Oslo, og ser nå frem til å få på plass og følge opp flere fremtidige leietakere i Enebakk, avslutter Dag Klem.

Kontakt Bulk:

Kontaktperson: Dag Klem, Vice President Sales & Operations ind. Real Estate

Mobil: +47 96 90 29 57

Mail: Dag.Klem@bulk.no

Les mer på bulkinfrastructure.com

Powered by Labrador CMS